Hiv Café

Het COC Leiden had tot voor kort iedere eerste donderdag van de maand HIV-café in de bovenbar van de Kroon. Hier konden mensen die HIV-positief zijn of betrokken familie met vragen over HIV langskomen voor een praatje en voor een gezellige avond. Met veel enthousiasme heeft Hans Cozijn dit café tot dec 2016 gedurende 7 jaar geleid. Het COC dankt Hans voor zijn inzet en toewijding voor deze doelgroep. Hans is nog steeds actief bij het 40+ ouderen-café en de werkgroep Horeca.Meer informatie over HIV is te vinden op www.hivnet.nlHans Cozijn vertelt het volgende over het HIV-café:


Als mede-initiatiefnemer, samen met Jan de Ridder, heb ik in oktober 2009 van het toenmalige bestuur het groene licht gekregen om bij COC-Leiden een maandelijks HIV-café te houden. De HIV Vereniging Nederland heeft dit initiatief, het eerste bij een COC-vereniging, van het begin af aan ondersteund door iedere maand een vertegenwoordiger van de afdeling Haaglanden, Leiden en omgeving aanwezig te laten zijn in de persoon van Edwin van Dam. Al vrij snel na de start van het HIV-café in Leiden, is het HIV-café in Den Haag gestopt. Na een paar jaar is mijn mede-initiatiefnemer wegens vertrek naar het buitenland gestopt en sta ik deze avonden verder alléén achter de bar. Reeds zeven jaar staan deze café-avonden op de eerste donderdag van de maand in het teken van ontmoeting. Door het open en informele karakter van deze avonden hebben we in de afgelopen jaren vele informatieve en/of vertrouwelijke gesprekken gevoerd. Tegelijkertijd speelde gezellig samenzijn een belangrijke rol. Echter, gezien de bezoekersaantallen van het afgelopen jaar moet ik constateren dat deze manier van samenkomen blijkbaar niet meer tot de verbeelding spreekt. De behoefte om lotgenoten te ontmoeten en contacten te leggen is er nog steeds. Alleen de manier waarop, is in de loop van de tijd veranderd. Derhalve heb ik in samenspraak met Edwin van Dam besloten om met het HIV-café Leiden te stoppen. Al met al betekent dit, dat de afgelopen café-avond in december de laatste is geweest. Mede namens Edwin bedank ik alle bezoekers van het HIV-café Leiden in de afgelopen zeven jaar voor het in ons gestelde vertrouwen. We hebben het met liefde gedaan.


Nieuws

 • 17952540_1024685511000113_5299726280876507165_n.png
  Roze Wensouder Bijeenkomst in COC Leiden


  Het gezinsleven in Nederland wordt steeds gevarieerder, steeds meer kinderen in Nederland groeien op met twee vaders of twee moeders. Toch is het proces om een gezin te beginnen voor homo's en lesbiennes ingewikkelder dan voor heterokoppels en daarom…

 • 17903754_10156064447589832_4220410980237562000_n.jpg
  Doneer € 3,- om Tsjetsjeense LHBT's die voor hun leven op de vlucht te helpen. SMS Rainbow naar nummer 4333. De organisaties daar kunnen onze hulp heel goed gebruiken.


  Doneer € 3,- om Tsjetsjeense LHBT's die voor hun leven op de vlucht te helpen. SMS Rainbow naar nummer 4333. De organisaties daar kunnen onze hulp heel goed gebruiken.

 • paul.jpg
  Overlijden oud-penningmeester Paul van Cleef stemt COC Leiden intens verdrietig


  Overlijden oud-penningmeester Paul van Cleef stemt COC Leiden intens verdrietig Het bestuur en vrijwilligers van de Leidse vereniging voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders (LHBT) COC Leiden heeft met intens verdriet kennis…

 • Agenda


  COC Leiden | Langegracht 65 | 071-5220640 | info@cocleiden.nl | Inloggen