COC Leiden kijkt vol vertrouwen vooruit

Na de algemene ledenvergadering van 6 juni jl. kijkt COC Leiden met vertrouwen naar de toekomst. Gesteund door de leden, nam het bestuur vroegtijdig afscheid. Een interim bestuur (IB) van drie personen neemt het stokje over. Ook gaat een externe onderzoekscommissie kijken naar hoe COC Leiden structureel kan worden versterkt en hoe de bestuurlijke instabiliteit in de toekomst kan worden tegen gegaan.


Ondanks het vroegtijdige aftreden is oud-voorzitter Jan-Thijs Leeuwrik Nieborg trots op de bereikte resultaten van de afgelopen drie jaar. “We zijn een belangenvereniging voor lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Ondanks de bestuurlijke perikelen van de afgelopen periode, hebben we een groeiende groep enthousiaste vrijwilligers die veel werk verricht op het gebied van LHBTI-emancipatie en het bieden van een gezellig thuis voor de doelgroep. De grote steun van de leden tijdens de vergadering voor het aftredend bestuur heeft ons goed gedaan. Je vrijwilligers worden toch een beetje familie,” aldus de oud-voorzitter.


Het oude bestuur zal het IB ondersteunen met een goede overdracht voor de bestuurlijke taken en helpen hiermee met het waarborgen van de continuïteit van de vereniging. Voorzitter a.i. Debbie Helaha: “Het wordt een spannende tijd met veel uitdagingen, maar we hebben er zin in. En gelukkig merken we dat we op de steun kunnen blijven rekenen van onze vrijwilligers die al vele jaren de belangrijkste kracht zijn binnen de vereniging. Daar zijn we enorm blij mee. Dat geeft vertrouwen in de toekomst. We hopen dan ook dat we aan het einde van dit jaar de eerste, concrete resultaten kunnen presenteren.”


Komende tijd veel activiteiten

COC Leiden gaat in ieder geval tijdens de komende Leidse Peurbakkentocht acte de présence geven, in samenwerking met café De Roze Beurs. Daarna kan er door iedereen worden gefeest in het verenigingspand aan de Langegracht. Verder staat er een bijdrage aan de Leidse EL CID-week op de planning.


Evenals een landelijke onderwijsdag op 3 november 2018 in Leiden die georganiseerd wordt in het kader van 50 jaar Leidse Homobeweging. Die dag is bedoeld voor iedereen die zich in het onderwijs bezighoudt met seksuele - en genderdiversiteit. Voor COC-vrijwilligers én onderwijsprofessionals dus! "Het wordt een prikkelende en leerzame happening waar COC-voorlichters en vrijwilligers uit het hele land, maar ook leraren, schoolleiders, mentoren en vertrouwenspersonen uit zowel het basis- als voortgezet onderwijs elkaar ontmoeten en tips en tools aangereikt krijgen om het thema beter bespreekbaar te maken en te behandelen op scholen," aldus Helaha.


Het interim bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris en een bestuurslid algemene zaken respectievelijk Debbie Helaha, Malika Koet en Alex van der Slot. Koet en Van der Slot waren al eerder lid van het bestuur van COC Leiden.

Nieuws

 • geslotensamenwerking.jpg
  20 mei 2019 Algemene Ledenvergadering


  Op maandag 20 mei 2019 vindt er een Algemene Ledenvergadering plaats

 • Bevrijdingsmonument_Noorderplantsoen.JPG
  Dodenherdenking 2019


  COC Leiden herdenkt ook op 4 mei

 • 13221451_1782293148667262_2971897962094201852_n.jpg
  Vacature voor Jong & Out


  Gezocht! Nieuwe Jong en out begeleiders voor de Jong&Out groep van COC Leiden

 • Agenda


  COC Leiden | Langegracht 65 | 071-5220640 | info@cocleiden.nl | Inloggen